Just a suggestion

Moderators: Site Director, FZR Forum Moderators

thatkid

Re: Just a suggestion

Postby thatkid » Mon Oct 25, 2010 8:02 pm

Well I finally got to the HT (plug) leads, unscrewed the caps, grabbed the multimeter. The caps checked out fine, now check the coils secondary winding, they also checked out fine, apparently my HT leads are fine, or were they? I chopped 1/4" of all four leads. Applied dielectric grease to the cap and lead. She fired up instantly, #2 header was still cold hmmmm...... the plug is probably fouled, could I find the plug socket? nope. It was getting dark (6:30pm)

I may of slightly annoyed the neighbours :) but what the hell, I had to get her running on all 4 pots. Solution, rev the hell outa her. It seems to have worked (check my sig "Rocket Bike") she back fired like hell. #2 kicked in and burn all the unburnt fuel in the cylinder and the header. Now #2 header is hotter then the other 3 VIOLA!

:bunny :banana: RRBike :yutugh2:

Gota readjust/synch the carbs again tho, Do I care? nope. I went out 4 hours later she fired up instantly, all 4 pots working :grinnod:

User avatar
kilika2
1000+ Posts
1000+ Posts
Posts: 1268
Joined: Thu Sep 24, 2009 2:50 pm
Location: South East Missouri
Contact:

Re: Just a suggestion

Postby kilika2 » Mon Oct 25, 2010 10:08 pm

Have you ever fogged your cylinders? I had one that wouldn't fire and did that with ATF fluid and then sea foam. Worked like a charm.

Chris.
ImageImageImage
Before(5/5/09)_____________After(5/5/10)_____________Way After(8/1/10)


1995 FZR600 Sold :-(
2006 R1 Sold :-\
2009 Buell 1125R :-)

thatkid

Re: Just a suggestion

Postby thatkid » Mon Oct 25, 2010 10:30 pm

kilika2 wrote:Have you ever fogged your cylinders? I had one that wouldn't fire and did that with ATF fluid and then sea foam. Worked like a charm.

Chris.


Chris your problem could have been "gummed up rings" the ATF and seafoam could have eventually freed the rings, restoring that cylinders compression.

I think my problem was, the unburnt fuel had washed the oil off the rings = low compression, therefore no fire, the fouled plug, also my corroded connections = a low voltage to the coils, even less when the starter motor was engaged = a very weak spark on all 4 plugs. How the hell could she fire up lol

I just loooooove dielectric grease :bunny.

BTW I have a video of the back firing, the poor dog shit herself :rofl: I can't figure out how to upload it though screwy

Mal.

User avatar
ragedigital
4000+ Posts
4000+ Posts
Posts: 4151
Joined: Wed May 07, 2008 9:30 am
Location: Northwest St. Louis

Re: Just a suggestion

Postby ragedigital » Mon Oct 25, 2010 10:43 pm

mawler wrote:BTW I have a video of the back firing, the poor dog shit herself I can't figure out how to upload it though


Is it a YouTube clip?
Thanks for joining and participating in the most "active" FZR Community on the internet!

thatkid

Re: Just a suggestion

Postby thatkid » Mon Oct 25, 2010 11:30 pm

ragedigital wrote:
mawler wrote:BTW I have a video of the back firing, the poor dog shit herself I can't figure out how to upload it though


Is it a YouTube clip?


My bad.

I took the video on my cam, its around 25 seconds long and 20MB :yikes: , so i converted it (xvid and ac3 codec's) down to around 3MB, signed up on YouTube, uploaded it no joy :headscratch: it hasn't uploaded to youtube

I ripped the "Rocket Bike" pic tho :king

While I was messing with the video the other half came in, saw the fairings safely stored in the lounge (it's dark outside, I could of scratched them) then she heard the noise from the video. "how long did that go on for" she asked. I assured her (lied) only around 2 mins. I'm in the doghouse again lol. women.

User avatar
yamaha_george
5000+ Posts
5000+ Posts
Posts: 5853
Joined: Fri May 09, 2008 8:46 am
Location: west london UK
Contact:

Re: Just a suggestion

Postby yamaha_george » Tue Oct 26, 2010 5:09 am

mawler wrote:
While I was messing with the video the other half came in, saw the fairings safely stored in the lounge (it's dark outside, I could of scratched them) then she heard the noise from the video. "how long did that go on for" she asked. I assured her (lied) only around 2 mins. I'm in the doghouse again lol. women.


I had better not invite you & yours round for Tea as she might faint at the project bike in the lounge with the bits box & a tool box next to it .
:banana: :rofl: :whistle

User avatar
kilika2
1000+ Posts
1000+ Posts
Posts: 1268
Joined: Thu Sep 24, 2009 2:50 pm
Location: South East Missouri
Contact:

Re: Just a suggestion

Postby kilika2 » Tue Oct 26, 2010 9:47 am

mawler wrote:Chris your problem could have been "gummed up rings" the ATF and seafoam could have eventually freed the rings, restoring that cylinders compression.


Mawler. yeah I'm not sure what exactly I did. I didn't get much history on the bike when I bought it. I did however ride it for a season before I fogged it. Then after i fogged it I found the thread here about exhaust temps and idle mixture screws. One of my cyl was 100 deg f. lower than the other and I had to turn the IMS 7.5 turns out to get it the same. :whistle Anyway I didn't have access to a compression tester with an adapter that went down to 10mm. I have recently procured one and that is first on the list for winter.

Chris.
ImageImageImage
Before(5/5/09)_____________After(5/5/10)_____________Way After(8/1/10)


1995 FZR600 Sold :-(
2006 R1 Sold :-\
2009 Buell 1125R :-)

thatkid

Re: Just a suggestion

Postby thatkid » Tue Oct 26, 2010 1:37 pm

Well the video decided to appear on YouTube



Return to “Suggestions & Ideas”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest