bad solenoid?

FZR600 Forum

Moderators: Site Director, FZR Forum Moderators

crasher
Site Newbie
Posts: 28
Joined: Sat Nov 15, 2014 10:54 pm
Location: wisconsin, usa

bad solenoid?

Postby crasher » Sat Apr 02, 2016 4:54 pm

I hit my start button and the bike does not crank unless I jump the solenoid. However when I hit the start button the oil light turns on and the fuel pump primes. So is this deffinitely the solenoid?

User avatar
et_miller_87
100+ Posts
100+ Posts
Posts: 121
Joined: Sun Jan 31, 2016 11:55 pm

Re: bad solenoid?

Postby et_miller_87 » Sat Apr 02, 2016 9:50 pm

Before you diagnose the solenoid bad, I would read the wires out between the switch and the solenoid. I'm not 100% familiar with the wiring system, but I wouldn't at all be surprised to find out the wires run back through the key switch as well.

Sent from my LG-H811 using Tapatalk

User avatar
et_miller_87
100+ Posts
100+ Posts
Posts: 121
Joined: Sun Jan 31, 2016 11:55 pm

Re: bad solenoid?

Postby et_miller_87 » Wed Apr 20, 2016 9:08 pm

Ever figure this issue out?

Sent from my LG-H811 using Tapatalk

crasher
Site Newbie
Posts: 28
Joined: Sat Nov 15, 2014 10:54 pm
Location: wisconsin, usa

Re: bad solenoid?

Postby crasher » Wed May 17, 2017 8:03 pm

No and now issue is worse

crasher
Site Newbie
Posts: 28
Joined: Sat Nov 15, 2014 10:54 pm
Location: wisconsin, usa

Re: bad solenoid?

Postby crasher » Wed May 17, 2017 8:13 pm

How can I isolate this problem? I do have a digital multimeter

crasher
Site Newbie
Posts: 28
Joined: Sat Nov 15, 2014 10:54 pm
Location: wisconsin, usa

Re: bad solenoid?

Postby crasher » Wed May 17, 2017 8:14 pm

And now the fuel pump does not prime


Return to “FZR600”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests